muokattu: 12.9.2022

Verkkokurssi sisäilmaan liitetystä oireilusta on täydentynyt uusilla moduuleilla

TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu verkkokurssi ”Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla – miten tutkin, tuen ja hoidan?”. Se on suunnattu erityisesti perusterveydenhuollon lääkäreille ja hoitajille, mutta sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille. Ensimmäinen moduuli kurssista julkaistiin alkuvuonna 2022, ja kurssi täydentyy uusilla moduuleilla 12.9.2022.  

Kurssilla opitaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun potilaan oireilun syyksi epäillään sisäilmaa.

Sisäilmaan liitetty oireilu aikuisilla - miten tutkin, tuen ja hoidan -verkkokurssin banneri. Kuva lääkäristä vastaanottohuoneessa.Kurssilla esitellään laajasti tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa sisäilmaan liitetyn oireilun taustalla. Kurssin eri moduuleissa käsitellään
potilaan kohtaamistilanteisiin liittyviä erityispiirteitä sekä annetaan vinkkejä ja työkaluja kohtaamisen tueksi. Lisäksi syvennytään terveydenhuollon ammattilaisen rooliin sekä potilaan hoidon ja tuen erilaisiin mahdollisuuksiin, joita elävöitetään potilasesimerkein terveydenhuollon näkökulmasta käsiteltynä sekä toipuneiden omilla kuvauksilla.  

Kurssin voi käydä kokonaisuudessaan läpi tai silmäillä kiinnostavat kohdat. Työkaluja voi myös tallentaa itselleen työnsä tueksi.

Koko kurssin suorittamiseen menee aikaa 2-3 tuntia. 

Kurssiin voi tutustua TerveyskyläPRO-palvelussa. Linkki edellyttää kirjautumista palveluun sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena. 

Verkkokurssin tuottaa keuhkoterveysjärjestö Filha ry osana Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa (2018-2028), jonka tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia vähentämällä sisäympäristöön liittyviä haittoja Suomessa. Ohjelmaa koordinoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, ja työhön osallistuvat aktiivisesti Työterveyslaitos, Filha ry, Hengitysliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto sekä Sisäilmayhdistys ry. Ohjelma toteuttaa hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevia toimenpiteitä.

Verkkokurssin sisältöjen suunnitteluun ja kehittämiseen on osallistunut asiantuntijoita Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman organisaatioista sekä lukuisia terveydenhuollon ammattilaisia ympäri Suomen.