muokattu: 25.10.2023

Irti nuuskasta -hankkeen verkkosivuilta tukea nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen

Uusi Irtinuuskasta.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja työkaluja nuuskan sekä muiden nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen. Sivustolla voi testata oman nikotiiniriippuvuutensa ja laskea, paljonko säästäisi lopettamalla. Lisäksi sivustolta löytyy kattava tietopaketti, videoita sekä muiden onnistumistarinoita lopettamisen tueksi.

Verkkosivusto on tuotettu Irti nuuskasta -hankkeessa, joka on vuodesta 2019 tarjonnut varusmiehille tietoa ja tukea nuuskan sekä muiden tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen sosiaalisessa mediassa, verkossa sekä kasvotusten varuskunnissa.

Nuuskan ja muiden nikotiinituotteiden käyttö on yleistä varusmiesten keskuudessa. Noin viidennes varusmiehistä nuuskaa päivittäin ja neljännes varusmiehistä tupakoi päivittäin. Uutena tuotteena myös nikotiinipussien käyttö on lisääntynyt varuskunnissa kuluneen vuoden aikana. Noin puolet päivittäin nuuskaavista ja tupakoivista haluaisi kuitenkin lopettaa käytön.

– Nuuskan ja muiden nikotiinituotteiden käytön lopettaminen varusmiesiässä toisi merkittävän terveyshyödyn. Nikotiiniriippuvuus vahvistuu käytön myötä, joten nuorena lopettaminen kannattaa ja onnistuu todennäköisesti helpommin, sanoo hankevastaava Kati Tuominen.

Irti nuuskasta -hanketta toteuttaa keuhkoterveyden asiantuntijajärjestö Filha ry yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa.

Lisätiedot:
Kati Tuominen, hankevastaava, p. 044 493 9716,

www.irtinuuskasta.fi